Ontdek de digitale duisternis!

Onze cybercrime expert Erik Steenhouwer zal op 13 mei 2024 een presentatie geven op de “Safest” festival in AP Hogeschool Antwerpen.

Studenten en onderwijzers worden er ongedompeld in een opwindende fictie over de modus operandi van cybercriminelen, waarin elke gelijkenis met recente gebeurtenissen geen louter toeval is.

Schrijf hier in!

Inleiding

Wij dompelen je onder in een opwindende fictie over de modus operandi van cybercriminelen.

Inhoud

Sommige films of series trekken bij de eerste seconden al onze aandacht omdat de eerste scène meteen het einde van het verhaal onthult, wat ons nieuwsgierig maakt naar wat vooraf ging.

De eerste scène in onze fictie is een real-time uitvoering van een echte * ransomware aanval op een geïsoleerde omgeving.

Zoals steeds reist de vraag bij het slachtoffer : hoe zijn we in deze schokkende situatie terechtgekomen en welke acties gingen hieraan vooraf?

Hier komt de magie tot leven, we bieden je de gelegenheid om de digitale tijd terug te draaien.

We pikken uit de verschillende mogelijke scenario’s een paar uit met telkens demonstraties van de sleutelmomenten die het verhaal beïnvloed hebben en de technische en gedragsmatige maatregelen die we hadden kunnen treffen om de aanval te blokkeren en het scenario te herschrijven met een happy ending.

Resultaat

Na deze sessie zal je via onthutsende demonstraties onuitwisbare inzichten meenemen over je kwetsbaarheden, samen met essentiële reflexen die je in staat zullen stellen om veiliger te navigeren in de digitale wereld van vandaag.