“Less is more” geldt NIET als het gaat om bedrijfscontinuïteit

In functie van uw specifieke behoeften  overwegen we samen al uw opties om de kortst mogelijke herstelperiode te garanderen  in geval van een ransomware-aanval of andere ramp.

Onze backup opties:

  • Offsite backups van uw gegevens: bij offline backups zorgen wij voor een extra copie van uw gegevens naar  een beveiligd datacenter (los van uw primaire back-up, met een apparte login en met een connectie die enkel voor de duur van het backup proces geopend wordt). Dit gebeurt dagelijks in incrementele vorm met monitoring van het welslagen, zodat u een extra beschermingslaag hebt in geval nood. Bovendien worden die backups wekelijks naar een andere fysische locatie ontdubbeld om de nodige beschermingsgaranties te bieden tegen cyberaanvallen.

  • Virtual Server Backups & Redundantie: Dankzij onze externe bewaakte backups van uw  virtuele machines garanderen wij een probleemloos herstel van uw volledig systeem, inclusief het besturingssysteem en alle applicaties, zodat u snel weer aan de slag kunt in geval van een catastrofale storing. Dit helpt om de downtime te minimaliseren en uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

  • MS-365 backups: hoewel het Microsoft 365 beleid 30 dagen retentie verzekert, maken zij geen backups in de gangbare definitie hiervan (een afzonderlijke kopie van de gegevens opgeslagen op een afzonderlijke locatie) en bent u niet beschermd tegen ongelukkige verwijderingen die meteen zullen worden gerepliceerd. Met onze bewaakte Microsoft 365 back-up  oplossing wordt de volledige inhoud van uw account (inclusief Mailbox, Onedrive en Teams) gecopieerd naar een externe locatie met 1 jaar retentie.

Cybersecurity is geen eenmalige patch!

Awareness is the first step to action.